Inside Africa | Roadtrip Namibië en Botswana – week 1
927
post-template-default,single,single-post,postid-927,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Roadtrip Namibië en Botswana – week 1

Roadtrip Namibië en Botswana – week 1

In juli en augustus 2017 reisde ik met een vriendin in ruim vier weken door Namibië en Botswana. Al jaren droomde ik van het kamperen in een daktent op een 4×4. In 28 dagen legden we bijna 7000 kilometer af en deze vakantie werd er eentje voor in de boeken. Namibië overtrof al mijn verwachtingen en ik kan niet wachten om in 2019 terug te keren. In de komende vier blogs zal ik schrijven over de etappes en jullie een beeld proberen te geven aan de hand van foto’s. Wil je meer smeuïge verhalen over mijn avonturen lezen? Lees dan dit artikel op mijn persoonlijk blog Diary Unlocked. 

Namibië is met een oppervlakte van ruim 800.000 m2 bijna twintig keer zo groot als Nederland. Daarbij meegenomen dat het land slechts 2,5 miljoen inwoners telt, kan je nagaan hoe ruig en natuurlijk het er is. De natuur is pr

achtig en varieert enorm. De afstanden zijn echter groot, waardoor het verstandig is van tevoren te bedenken wat je graag wilt bezoeken.

Wij hebben uiteindelijk 28 dagen gereisd en de volgende route afgelegd. Op de kaart is het lastig te zien, maar wij zijn begonnen in de hoofdstad Windhoek (punt D), vervolgens naar het zuiden gereisd, via de oostkust en Sesriem naar Etosha gereden, toen via de Caprivistrip tussen Angola en Botswana naar de Victoria Falls in Zimbabwe en vervolgens via Botswana terug naar Windhoek.

 

 

Start: Windhoek (D)

Voorafgaande aan de trip spendeerde ik tien dagen in de hoofdstad van Namibië: Windhoek. Een merkwaardige stad te midden van de woestijn waar de Duitse invloeden erg zichtbaar zijn. Het is er voor Namibische begrippen druk, maar mensen lijken er tevreden en het voelt er veilig. Ik heb uiteindelijk een aantal weken in Windhoek doorgebracht en verbleef in het hostel the Cardboard Box. Een prima hostel om te beginnen. Niet duur, gezellige mensen uit zowel binnen- als buitenland.

In en rondom Windhoek is er genoeg te doen. Ik bracht een bezoekje aan het nationaal museum (tip: drink een kopje koffie op de bovenste verdieping voor een prachtig uitzicht over de stad!), deed een wandeling in een klein nationaal park genaamd Daan Viljoen, bezocht een voetbalwedstrijd Namibië tegen Zimbabwe en ook het nachtleven van Windhoek is erg leuk! Je hoeft je in Windhoek dus niet te vervelen!

 

Dag 2: Fish River Canyon (B)

Reizen door Namibië betekent letterlijk veel reizen;) Persoonlijk vind ik autorijden heerlijk en kan ik enorm genieten van de wisselende landschappen om mij heen. Veel mensen starten hun reis in Windhoek om vervolgens naar Sesriem te reizen, maar als je genoeg tijd hebt en autorijden geen probleem vindt, neem dan alsjeblieft de moeite om Fish River Canyon te bezoeken.

Deze canyon ligt bijna 700 kilometer ten zuiden van Windhoek, vlakbij de grens met Zuid-Afrika. Het is de twee na grootste canyon ter wereld en werkelijk waar een prachtig spektakel. Er zijn echter niet veel campings in de omgeving, dus raad ik je wel aan een plekje te reserveren op Hobas camp.

Dag 3: Orange river en Aus (C)

Wij gingen vaak redelijk op tijd slapen om de volgende dag ook op tijd te kunnen vertrekken. Hierdoor zagen wij vrijwel elke dag een prachtige zonsopkomst. Daarbij heb je ook op dit vroege tijdstip de grootste kans om wilde dieren te spotten en pik je mooi het gouden uurtje mee waarin je de mooiste foto’s schiet.

Wij hadden als tip gekregen om via Orange river na de volgende bestemming te rijden. Deze rivier is tevens de grens tussen Zuid-Afrika en Namibië. Het is een erg bijzonder gezicht om ineens in de ruige rotsige omgeving een rivier te spotten met groene begroeiing aan beide zijden. In Namibië kom je sowieso maar weinig mensen tegen, maar tijdens deze route (een kleine 400 kilometer) hadden wij echt het gevoel dat we alleen op de wereld waren. Waanzinnig!

Aus is klein schattig dorpje in het zuidwesten van Namibië. Wij hadden één nacht gereserveerd op Klein Aus Vista waar we sliepen op de camping met een prachtige sterrenhemel. Dit is, net als vele andere campings in Namibië, een camping met weinig plekken. Er zijn meerdere mogelijkheden in en rondom het dorpje, maar voor een plekje op Klein Aus kan je dus het beste wel even reserveren van tevoren!

Dag 4: Lüderitz

De volgende dag maakten wij een uitstapje naar Lüderitz. Wij wilden maar wat graag de kust opzoeken, dus dat deden we. Onderweg kwamen we veel Oryxen tegen, het nationale dier van Namibië. Prachtige majestueuze dieren. Lüderitz staat bekend om zijn verleden in de diamantindustrie. Ook ligt het naast Kolmanskop, wat ook wel de spookstad genoemd wordt vanwege de verlaten gebouwen. Erg geliefd door fotograven!

Dag 5 en 6: Sesriem (F)

Een van de bekendste highlights in Namibië is Sesriem met onder andere Dune 45 en de Sossusvlei. De Dune 45 is de bekendste duin van het land en herken je waarschijnlijk van de foto’s in het vroege ochtendlicht, waarbij de ene kant rood oplicht en de andere kant nog in de schaduw valt. De dag dat wij hem bezochten was het echter flink mistig, maar ook dat leverde spectaculaire plaatjes op.

Vervolgens reden wij door naar de Sossusvlei om uiteindelijk de Deadvlei te bereiken. Werkelijk een van de meest indrukwekkende natuurverschijnselen die ik ooit gezien heb. We beklommen de hoogste duin, genaamd Papa Dune om vervolgens mijlenver te kunnen kijken. Adembenemend mooi. Eenmaal terug op de camping besloten wij ook Elim Dune nog te beklimmen voor de zonsondergang. Wat een prachtige dag.

(Sesriem is erg populair en bekend, maar heeft maar één camping. Reis je in het hoogseizoen (juli, augustus, december)? Reserveer dan via deze website!

 

Dat waren de eerste paar dagen in Namibië. Hou mijn website in de gaten voor het vervolg van deze prachtige reis. Ben je geïnteresseerd om dit prachtige land te samen te gaan bezoeken? Of ga je liever met me mee naar Zuid-Afrika? Neem dan contact met mij op!

1 Reactie
  • Linda
    Geplaatst op 13:54h, 29 januari Beantwoorden

    Gaaf Esther! Prachtige foto’s.

Geef een reactie