Inside Africa | Inside Africa
165
post-template-default,single,single-post,postid-165,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Inside Africa

Inside Africa

Inside Africa is een feit! Oh wat vind ik dit leuk! Een droom die uitkomt, zowel voor mij als hopelijk voor jou!

Mijn fascinatie voor Afrika heb ik de laatste jaren niet onder stoelen of banken geschoven. Al op jonge leeftijd droomde ik ervan de wilde dieren in levende lijve te aanschouwen en in de brugklas deed ik mijn spreekbeurt over Nelson Mandela. Toen ik iets ouder werd mijn interesse voor  talen en culturen steeds groter. Eindelijk in 2012 was het zo ver: voor mijn stage voor de opleiding International Business and Languages vertrok ik voor vijf maanden naar Zuid-Afrika! Ik kon mijn geluk niet op.

Mijn verblijf in Zuid-Afrika bevestigde mijn voorliefde voor het Afrikaanse continent. Ik woonde in Durban (in de provincie KwaZulu-Natal) en ik genoot van de diversiteit, de feestjes met de geweldige muziek, het strandleven, maar vooral van het leren van mens, dier en natuur. Het voelde als thuiskomen.

Na het afronden van mijn studie ben ik fulltime gaan werken als accountmanager. Ik hield mij voornamelijk bezig met sales en het onderzoeken van nieuwe afzetmarkten. Ik leerde veel, maar mijn droom om schrijfster te worden en terug te keren naar Afrika werd steeds sterker. Op een bepaald moment raakte ik overspannen. Ik kampte met een laag zelfbeeld en veel weggestopte emoties. De werkdruk werd te hoog en ik voelde me verloren. Een moeilijke periode brak aan, maar met de juiste mensen om me heen lukte het mij om tot de kern te komen van wie ik ben en waar ik voor wil staan. Na een jaar van hard werken, was ik er klaar voor: opnieuw voor langere tijd naar Afrika. Mijn droom kon beginnen.

In 2017 heb ik gewoond en gewerkt in Knysna, Zuid-Afrika. Ik paste tegen kost en inwoning op een guest farm terwijl de eigenaren in Europa waren en ondersteunde de lokale community bij het opzetten van passend onderwijs voor kinderen met FAS (Foetaal Alcohol Syndroom). Daarnaast probeerde ik extra geld te verdienen voor schrijfopdrachten voor Nederlandse bedrijven (websiteteksten, blogs, etc).

Na drie maanden vertrok ik naar Namibië om daar een rondreis te maken, iets wat al jaren bovenaan mijn bucket list stond! En wat ik daar meemaakte was onbeschrijfelijk. Een vriendin vloog van Schiphol naar Windhoek om dit avontuur samen met mij aan te gaan. Beiden vonden we dit retespannend: zij omdat ze nog niet eerder alleen gevlogen had en niet buiten Europa was geweest, en ik omdat ik altijd dolenthousiast sprak over Afrika en die geschetste verwachtingen nu maar eens moest waarmaken! Maar god wat maakte Namibië mij dat makkelijk. Zonder moeite wist zij mijn vriendin te verpletteren met haar ongelofelijke schoonheid. Dit in combinatie met mijn verhalen vol liefde en passie maakte dit avontuur onvergetelijk. En toen wist ik het zeker: deze ervaring verdient iedereen! Ik wil dit vaker doen!

Ik hou van alleen reizen. Ik geniet van het onbekende en het ontdekken van nieuwe gebieden, maar ik snap dat dat niet voor iedereen geldt. Mensen vragen mij vaak of Afrika niet te gevaarlijk is, of je daar als vrouw veilig rond kan lopen en of het transport goed genoeg geregeld is. De enige veilige en toegankelijke opties lijken dan vaak georganiseerde reizen die veel geld kosten. Ik vind dit zonde en wil zo graag het Afrika laten zien waar ik zo van houd.

Inmiddels ben ik meerdere keren in Zuid-Afrika geweest om er te reizen en te werken. Ook heb ik gereisd in Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Mauritius. Door deze verschillende ervaringen heb ik aardig wat kennis opgedaan en een groot netwerk opgebouwd. Daardoor weet ik mijn weg op verschillende plekken inmiddels goed te vinden op een veilige manier. Het leven in Afrika heeft mijn leven verrijkt en dit wil ik graag delen met jullie.

Inside Africa is voor mij de ultieme manier mijn schatkist open te gooien. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik het ga doen, maar het gaat gebeuren.

Wil je meer informatie over de eerste editie in KwaZulu-Natal, Zuid-Afrika? Klik dan hier!

Geen reactie's

Geef een reactie